понеделник, 20 юни 2011 г.

Къмпинг

Е, завърнахме се!
Изкарахме няколко чудесни дни на брега на гръцко море. Пътят дотам е изпълнен с гледки на тюркоазени плажове, малки кейове с акустирали яхтички и лодки, закътани заливчета и много синьо и зелено. Мисля, че който и от къмпингите да избере човек, просто няма как да сбърка. Мястото, което ние избрахме-Thalatta Camping на Ситония, е един страшно уреден къмпинг, предполагам както повечето извън страната ни.



Причината да изберем точно този къмпинг- времето е по-топло, има всичко от първа необходимост и не на последно място-за къмпингуването е хубаво да имаш компания, а тя ни чакаше точно там:)
Независимо дали човек е с палатка или реши да наеме къщичка или каравана, остава с впечатлението че се разхожда из обширен и прохладен  парк. Асфалтирани алеи, градини, цветя, детска площадка с дебел тревен килим.




Всичко е направено така че човек да се почувства добре. Плажната ивица и много широка, а самият залив е прекрасен, особено сутрин рано и вечер.






 От единия край завършва със скали с доста причудливи форми.






Заведенията са прилични, предлага се всичко, включително поне 15 вида сладолед, от които аз опитах горчив шоколад, мастика и учудващо вкусния сладолед с кадаиф. Не съм допускала, че тази комбинация може да донесе такава наслада;)




Всичко това се случва далеч от активния сезон и нямаше почти никакви хора, съответно тишина и спокойствието действаха страшно релаксиращо.





И ако в цялата тази обстановка не бяхме взели със себе си малкото едногодишно човече, което така и не свикна с палатката и морето, щях да кажа че се намирам в кътче от рая. По същата причина, за моя огромно съжаление, не успях да снимам нито малките гръцки селца, нито убийствено сините заливи. Но със сигурност ще направим още един опит след година-две. Дотогава оставам с хубавите спомени:)

2 коментара: