сряда, 23 февруари 2011 г.

Тарталетки с бекон и крема сирене

Преди време попаднах на една рецепта Тарти с яйце, бекон и котидж сирене и се въодушевих да я направя. Промених малко схемата, тъй като е сложно за моите "пипкави" ръце да се опитвам да създам форма без чужда помощ, затова нарекох своето си произведение тарталетки.  Идеята обаче  си остава на автора и, споменат по-горе:-)

Та, за целта ни е необходимо следното:

1 лист бутер тесто
1 опаковка сирене за мазане
2 яйца
100 гр бекон

Приготвяне:

Разстиламе тестото и с кръгла чаша изрязваме формички с нужната големина. Аз използвам за печене формичка за мъфини. Изрязаните кръгчета поставяме във формата и леко притискаме към стените. След това във всяко кръгче слагаме парченце бекон и по една пълна чаена лъжичка от сиренето.



Поставяме в предварително загрята фурна и печем до зачервяване на краищата.



 Вадим и поливаме всяка тарталетка с разбитите яйца, като внимаваме да не излиза отстрани. Връщаме във фурната докато яйцето се запече. Тук по желание може да поръсите или не с черен пипер. Според мен е по-вкусно с него.



Хубавото на тези тарталетки е, че се приготвят много лесно и още по-бързо. Още по-хубавото им е, че у нас служат за закуска и освен това могат да се приготвят за парти, където по лични впечатления, жънат невероятен успех:-)

1 коментар:

  1. Тази рецепта ми харесва със своята простота за изпълнение, но ефектно при поднасянето. Изглежда ми и много вкусна. Ще я изпробвам някой ден!
    Поздрави и за отделните теми в блога.

    ОтговорИзтриване